Csontritkulás és a tej
2018. 11. 10. 07:05Kommentek (0)
A tejtermékek csapdája
Az 1960-as évek óta halljuk a tejipar által kitalált szlogent, miszerint „A tej élet, erő, egészség”. A tudományos kutatások újabban azonban ennek pontosan az ellenkezőjét bizonyítják.
A...
Miért eszünk húst
2018. 10. 29. 19:29Kommentek (6)
- amikor valójában nincs is szükségünk rá? Mert nem az íze miatt, az biztos!
A megrögzött húsevők előszeretettel mondják, hogy „az ember emésztőrendszere közelebb áll a ragadozókéhoz, mint a növényevőkéhez,...
Tévhitek a táplálkozásról - egészségről
2018. 10. 07. 17:39Kommentek (4)
Jó néhány elterjedt téveszme kering a táplálkozásunkkal kapcsolatban.
Ezek többségének semmilyen tudományos alapja sincs, sőt nagyon sok, még az alapvető logikának is ellentmond.
Sokszor már az általános iskolában tanultak...
Kókuszolaj – jó vagy nem?
2018. 08. 26. 18:53Kommentek (1)
Elöntötte a médiát egy hír, ami újra a kókuszolaj/zsír egészségtelen? hírét kelti. Igen, újra, mert már a nyolcvanas években is - a nagy koleszterin hisztéria csúcsán – jelentek meg olyan (amerikai) tanulmányok, ami...
Gyümölcs kontra vegyszer
2018. 06. 03. 19:51Kommentek (0)
Nemrég jelent meg egy vizsgálat eredménye a gyümölcsök vegyszertartalma kapcsán. Erre reagálva egy cikk - a hazai vagy külföldi, multi vagy piac, primőr vagy idénygyümölcs kapcsán - egyértelmű megállapításra jutott, pedig...
Gyógyító táplálkozás - Daganatellenes étrend
2018. 04. 19. 14:01Kommentek (2)
Segítség daganatos betegeknek és azoknak, akik el szeretnék kerülni a rákot
Mostanában újra nagyon sok daganatos beteg fordult hozzánk tanácsért és mivel ez nem öt perc, valamint rengeteg az információ, sokan kérték,...
Hagyományos táplálkozás
2018. 03. 27. 09:02Kommentek (2)
„Minden hagyományos táplálkozás egészségesnek tekinthető,- különben az a nép már kihalt volna.”
Ugye milyen logikus?
Amikor először olvastam a fenti idézetet elkezdem gondolkodni, milyen hagyományos magyaros...
Miért vagyok mindig éhes?
2018. 03. 23. 13:45Kommentek (2)
Sokan tapasztalják, hogy hiába ettek eleget és laktak jól, étkezés után 1-2 órával újra „ehetnékük van”, vagy korog a gyomruk. Ennek az „indokolatlan” éhségérzetnek több oka is lehet.
Először...
Mióta iszunk tejet?
2018. 03. 19. 07:27Kommentek (1)
Erre a kérdésre – látszólag – egyszerű a válasz: „Amióta tejelő „állatokat tartunk”, de azért ez nem ilyen egyértelmű.
A tehéntej táplálkozás-élettani jelentőségének a megítélése –...
Kalcium – mennyit és milyet?
2018. 03. 10. 06:22Kommentek (0)
A kalcium egy puha, könnyű fém. Az oxigénnel és vízzel reakcióba lép, ezért a természetben csak vegyületei fordulnak elő, tiszta kalcium természetes körülmények között nem létezik.
A...