Bélflóra és a probiotikumok – melyik a jó?

 Ilyen járványos időszakban - és más fertőzés esetén is – a figyelem középpontjába kerül, hogy antibiotikum kúra esetén milyen bélflóra helyreállító probiotikumot fogyasszunk, vagy kell-e egyáltalán probiotikum. Az...
A bejegyzés folytatódik »
 

Hová tűnt az ételekről a koleszterin figyelmeztetés?

A koleszterin kiment a divatból! Talán feltűnt másoknak is, hogy míg néhány éve a boltok tele voltak olyan élelmiszerekkel, amelyeken ott virított a jelzés, hogy „Koleszterin mentes”, vagy „Csökkentet koleszterin...
A bejegyzés folytatódik »
 

Menstruációs problémák és a tej

Az orvosok ma még nem veszik észre, hogy a táplálékkal elfogyasztott hormonok befolyással lehetnek a szervezet hormonrendszerére, pedig ezt számtalan tény támasztja alá. Sajnos a nőgyógyászok vagy endokrinológusok nem látják...
A bejegyzés folytatódik »
 

Mennyi húst kell ennünk - avagy, miből építjük a fehérjét?

A létfontosságú aminosavak Rendszeresen tapasztalom a hozzám fordulók vizsgálatakor, hogy nehezen emésztik meg az elfogyasztott állati fehérjéket. A fő probléma többnyire a mennyiséggel van. A tesztet mindig reggel, éhgyomorral...
A bejegyzés folytatódik »
 

A szója hatása az emésztésre - az emésztést gátló

Gondolták volna, hogy egy átlagos nyugati ember több szóját fogyaszt, mint az ázsiaiak? A hozzám fordulók felmérése során gyakran kiderül, hogy egészségügyi problémáikat a szója (is) okozza, pedig nem is tudnak róla, hogy...
A bejegyzés folytatódik »
 

Az antioxidánsok – a konyhában vannak!

Főleg a téli szezonban gyakran emlegetik az antioxidánsok fontosságát az immunrendszer támogatására.   Mi az az antioxidáns? Antioxidáns alatt az élő szervezetben, illetve a táplálékban található,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Az egészséges lazac – de nem mindegy honnan származik!

A lazac finom ízének, gazdag omega-3 zsírsavtartalmának és tápértékének köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelők körében, ám ezek a megállapítások kizárólag a vadlazacra vonatkoznak.  A...
A bejegyzés folytatódik »
 

Perui Kovaföld - a „csodaszer”? – avagy a Nagy átverés még tart!

Úgy látszik még mindig tart az elmúlt két év nagy átverése, a kovaföld-mánia. Már igazából „kiment a divatból”, de a forgalmazó cégek újabb reklámkampányokkal próbálják eladni a felhalmozott készleteiket...
A bejegyzés folytatódik »
 

Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal? - Röviden: semmi – illetve sok minden

A glutén-érzékenység ma inkább divat, mint valódi probléma. A lakosság mindössze 1/100 százaléka (10.000-ből 1) bizonyítottan lisztérzékeny, ennek ellenére a gluténmentes élelmiszerek piaca nagyjából 18 %, vagyis a lisztérzékenység...
A bejegyzés folytatódik »
 

Jód a pajzsmirigy üzemanyaga, avagy az alulműködés problémája

A jód nélkülözhetetlen a szervezet normális működéséhez, hiánya következtében a teljes hormonrendszer működése felborulhat, ezért szakmailag nemigen magyarázható a jód érthetetlen mellőzése a gyógyításban (hacsak...
A bejegyzés folytatódik »

Mandala egészségkuckó

blogavatar

"Mindenkinek jogában áll választani egészség és betegség között. Miénk a döntés, nem pedig bárki másé!" (Richard Bach) Tények, tévhitek és gondolatok az egészséges életmódról. Több mint 14 év, az egészségmegőrzésben szerzett tapasztalattal naponta találkozom érdekes emberekkel, esetekkel és termékekkel. Az így szerzett tapasztalatimat és agymenéseimet szeretném itt is megosztani. Közérthetően, egyszerűen.

Címkefelhő

egészség (34),táplálkozás (19),átverés (14),gyógyhatású (13),kalcium (6),allergia (5),gyomorsav (5),csontritkulás (5),probiotikum (4),puffadás (4),hisztamin (4),vízhiány (3),savcsökkentő (3),fehérje (3),prosztata (3),magnézium (3),spirulina (3),bélflóra (3),ekcéma (3),koleszterin (3),viszketés (3),jódhiány (2),hús fogyasztás (2),meddőség (2),pajzsmirigy (2),reflux (2),progeszteron hiány (2),változókor (2),tej (2),szója (2),antibiotikum (2),antioxidáns (2),fehérje építő (2),aminosav (2),érelmeszesedés (2),glutén (2),gyógynövény (2),tökmagolaj (2),mellékhatás (2),vérnyomás (2),daganat (2),intolerancia (2),migrén (2),fejfájás (2),citrom (1),lúgosítás (1),prebiotikum (1),omega 3 (1),szívinfarktus (1),lenmagolaj (1),chia puding (1),lenmag (1),chia mag (1),pcos (1),húgyhólyag (1),tejtermék (1),amalgám (1),higany (1),Candida (1),koleszterincsökkentő (1),terhesvitamin (1),rossz koleszterin (1),q10 (1),cukorbetegség (1),inzulinrezisztencia (1),érszűkület (1),ganoderma (1),pecsétviasz gomba (1),ösztrogén dominancia (1),halolaj (1),kemoterápia (1),daganatellenes étrend (1),köhögés (1),szamóca (1),izomgörcs (1),b6-vitamin (1),kókuszolaj (1),vitamin (1),bio (1), (1),rákellenes étrend (1),fogyókúra (1),tejfarm (1),természetes multivitamin (1),multivitamin (1),magneb6 (1),szuper gyümölcs (1),éhes (1),kollagén (1),c-vitamin (1),zselatin (1),emésztés (1),mediterrán étrend (1),folsav (1),adalék (1),gyomorégés (1),székrekedés (1),liposzóma (1),vesekő (1),aszkorbinsav (1),C-vitamin (1),Paleolit (1),étrend (1),FT4 (1),jód (1),hormon (1),jódpótlás (1),gabona (1),alulműködés (1),veszélyes (1),gyógyszer (1),vérplazmaadás (1),plazmaferesis (1),vérplazma (1),fulladás (1),vérnyomás ingadozás (1),Hisztamin (1),donor (1),tökmag (1),magas vérnyomás (1),szédülés (1),tájékoztató (1),Betegtájékoztató (1),prosztatagyulladás (1),gyulladás (1),vetélés (1),kenyér (1),fehérjekivonat (1),hasfájás (1),szójafehérje (1),orac érték (1),flavin (1),astaxanthin (1),szójaallergia (1),növényi fehérje (1),menstruációs zavarok (1),ciszta (1),prolaktin magas (1),fogantatási zavarok (1),esszenciális (1),PMS (1),immunrendszer (1),szupergyümölcs (1),béltisztítás (1),méregtelenítés (1),kovaföld (1),gliadin (1),gluténérzékenység (1),lisztérzékenység (1),perui (1),lazac (1),norvég lazac (1),atlanti lazac (1),vadlazac (1),tenyésztett (1),lazacolaj (1),mióma (1)