Rendszeresen hallani a reklámokban, hogy a jóindulatú prosztata nagyobbodás az 50 év feletti férfiak nagy részét érinti, - de ezt hosszú évek „kitartó munkájával” érték el – szoktam mondani. 60 éves kor felett már a férfiak nagyjából felénél okoz ez problémát.

egészség gyógyhatású prosztata vízhiány vesekő tökmagolaj prosztata gyulladás

Azért nevezik „jóindulatúnak”, mert bár hasonló szövetburjánzásról, növekedésről van szó, mint a daganatok esetében, de ebben az esetben ez a növekedés megáll és nem hajlamos tovább terjedni, nem lesz belőle rák (egyenlőre).

A prosztata vagy dülmirigy belső férfi nemi szerv. Közvetlenül a húgyhólyag alatt helyezkedik el, keresztül fut rajta a húgyvezeték. Normálisan nagyjából 3,5-4,5 cm átmérőjű (gesztenye nagyságú) mirigyes szerv.  A prosztata mirigyei által termelt váladék a herékből ürülő ondó részét képezi, a prosztatában csatlakozik az ondóvezeték a húgycsőbe.egészség gyógyhatású prosztata vízhiány vesekő tökmagolaj prosztata gyulladás

Valójában arról van szó, hogy a prosztatában kialakul egy (akár enyhe) gyulladás, amit az immunrendszer körbe zár, megállít. A gyulladás következtében a károsodott sejtek elhalnak, és mivel a prosztatában nincs olyan aktív vérkeringés, ami ezt ki tudná onnan „takarítani”, az elhalt sejtek összezsugorodnak, betokosodnak - és ott maradnak.

A károsodott sejtek helyett a szervezet új prosztatasejteket hoz létre és ettől a prosztata megnagyobbodik. Minél többször történik ez meg, annál nagyobb lesz.

Továbbiak itt