Állati vagy növényi tej?
2019. 01. 07. 18:28Kommentek (0)
A fejlettebb társadalmakban egyre inkább felismerik a vásárlók, hogy a tej nem igazán tekinthető egészséges, emberi tápláléknak és rendszeres fogyasztása több problémát okoz, mint amennyi előnye van (ha lenne valami előnye).
A tej és a tejtermékek sohasem képezték az emberiség mindennapos táplálékát, főleg mivel normális körülmények között a tej csak szezonálisan...
Csontritkulás és a tej
2018. 11. 10. 07:05Kommentek (0)
A tejtermékek csapdája
Az 1960-as évek óta halljuk a tejipar által kitalált szlogent, miszerint „A tej élet, erő, egészség”. A tudományos kutatások újabban azonban ennek pontosan az ellenkezőjét bizonyítják.
A...
Mióta iszunk tejet?
2018. 03. 19. 07:27Kommentek (1)
Erre a kérdésre – látszólag – egyszerű a válasz: „Amióta tejelő „állatokat tartunk”, de azért ez nem ilyen egyértelmű.
A tehéntej táplálkozás-élettani jelentőségének a megítélése –...
Kalcium – mennyit és milyet?
2018. 03. 10. 06:22Kommentek (0)
A kalcium egy puha, könnyű fém. Az oxigénnel és vízzel reakcióba lép, ezért a természetben csak vegyületei fordulnak elő, tiszta kalcium természetes körülmények között nem létezik.
A...
Hormonális problémák és a tej
2018. 02. 26. 13:09Kommentek (2)
Az orvosok ma még nem veszik észre, hogy a táplálékkal elfogyasztott hormonok befolyással lehetnek a szervezet hormonrendszerére, pedig ezt számtalan tény támasztja alá.
Sajnos a nőgyógyászok vagy endokrinológusok nem látják...