Nagyon sok félreértés van a C-vitaminnal kapcsolatban, de a kemoterápiával együtt történő alkalmazása körüli kétségeket az orvosok butasága generálja.

Igen, a butaság, a hozzá nem értés, a lustáság. Egyik sem jó opció, ha gyógyításról, emberek életéről van szó.

Nézzünk néhány konkrét esetet

Bejöttek hozzánk daganatos beteggel és elmesélték, hogy megkérdezték az orvost, hogy mit szedhetnek a kezelés alatt, mert az interneten nagyon sok terméket ajánlanak. Elmondásuk szerint az orvos azt mondta: „Szerintem bármit szedhetnek, Én nem értek hozzá, (legalább korrekt volt), de ha van kidobni való pénzük, menjenek el egy bioboltba ott biztos tudnak ajánlani valamit. Igazából mindent szedhet, csak C-vitamint ne!”

Egy másik hasonló esetben az orvos (a „szakember”) azt mondta a tanácstalan betegnek: „Felesleges bármit is szedni, nincs bizonyítva ezek hatásossága (de, számos bizonyíték van, csak utána kellene nézni), inkább ne szedjen semmit, - legfeljebb C-vitamint!”

Ugye milyen nagy az egyetértés és a hozzáértés (káosz) az orvosok között?

Egy friss esetben pedig: Mellrákkal műtött beteg kemoterápiát kap (daganat már sehol sincs, de a kemó jó üzlet – megéri), megkérdezte orvosát, hogy milyen kiegészítőt szedhet a kezelés alatt. Megmutatta, hogy most miket szed: egy rákellenes hatású, immunerősítő gyógygomba-komplexet és C-vitamint a műtét utáni sebgyógyulás, a kollagén képződés elősegítésére.

A „szakember?” a gombát azonnal félre tette, hogy „szerintem ezt ne”, de a C-vitaminról határozottan letiltotta, - mert „az gátolja a kemoterápia a hatásosságát”. Az onkológus végül kiegészítésként csak Béres-cseppet javasolt – ami a legnagyobb hülyeség, ebben az esetben.

 

Nézzük sorban a butáságokat

Ha az onkológus orvos venné a fáradságot - és a betegei érdekeit nézné – akkor utána nézhetne annak, hogy bizonyos gombakivonatok bizonyítottan fokozzák egyes kemoterápiás szerek daganatpusztító hatásosát (ha lenne rákos sejt), miközben jelentősen csökkentik a kemó mellékhatásait. Emellett önmagukban is képesek elpusztítani a daganatos sejteket, gátolják az áttétek képződését, a daganat növekedését, hatékonyan fokozzák az immunrendszer rákellenes aktivitását.

Rengeteg daganatos beteg jött már vissza hozzánk azzal, hogy az általunk ajánlott gomba-komplex szedésével a kezelés alatt is jó a közérzete, és az orvosok csodálkoznak a nagyon jó véreredményeken, és a beteg jó fizikai állapotán. Tehát „inkább ne szedje”? Még a végén jól érzi magát!

A C-vitaminnal kapcsolatban pedig az a probléma, hogy sejtvédő antioxidánsként védi a sejteket a károsodásoktól. Igen, a kemoterápia mérgező, roncsoló hatásától is. Mivel a rákos sejtek is a saját (mutálódott) sejtjeink, a C-vitamin ezekre is védő hatással van. Másrészt viszont a rákos sejtek a savas, erjedő közeget szeretik (a vérünk lúgos kémhatású), a C-vitamin viszont erjedést gátló hatású.

Kísérletekben, bizonyos daganattípusok és bizonyos kemoterápiás szerek esetén (laboratóriumban, táptalajon vizsgálva és egérkísérletekben, tehát nem valós körülmények között) egy módosított C-vitamin változat jelenlétében, akár 70%-kal kevesebb rákos sejtet volt képes elpusztítani a méreg, mint a vitamin nélkül. DE, - mint jeleztem – ez csak laborban, adott daganat és adott kemo mellett volt kimutatható, más eseteket nem vizsgáltak.

A kutatók közzé tették az eredményeket, néhány onkológus „átfutotta” a publikációt, kiszedte belőle, amit érdekesnek talált és most ez terjed az orvosok között (anélkül, hogy utána néznének – bárminek).

Ugyanakkor más kutatások szerint a kemoterápia alatt szedett (vagy intravénásan adagolt) C-vitamin, hatékonyan képes megállítani a rákos sejtek terjedését, bejutását az egészséges sejtekbe, és – ami a legfontosabb – a vérben levő, megfelelő mennyiségű aszkorbinsav képes megakadályozni a kemoterápiás szerek DNS-károsító, sejtmutációs és ezzel rákot okozó hatását. (Igen, - ha az orvos nem mondta volna -, a kemoterápia rákot okozhat. Benne is van a szerek betegtájékoztatójában.)

Betegeken végzett vizsgálatokban nem mutatták ki, hogy csökkent volna a kemo hatása a C-vitamin miatt, csak a vitamin kedvező, ”életminőség javító” hatásáról tudtak beszámolni. (Forrás)

Az onkológus által a C-vitamin helyett javasolt Béres-csepp szedése, pedig egyszerűen hülyeség. Most eltekintve attól, hogy a mai Béres-csepp már nem az, amit Béres József a kifejlesztett és daganatos betegek kezelésére is ajánlott, - a csepp hasznosulásához C-vitamin kell!

Sőt! A mai Béres-csepp legfőbb összetevője a C-vitamin! (Az eredetiben nem volt, ezért kellett hozzá pluszban szedni.) Ha megnézik a csepp összetevőit a dobozon, legelső, a termékben legnagyobb mennyiségben található összetevő ma az aszkorbinsav.

Tehát orvosi javaslatra nem szedjen C-vitamint, csak C-vitamin tartalmú Béres-cseppet és a hozzá mellékelt C-vitamint?

Gondolkozzunk már egy kicsit! Az orvos pedig nézzen már utána annak, amit javasol, - vagy amit nem – és ne terjesszen hülyeségeket, mert csak a betegének árt vele, hanem saját magát is lejáratja a tudatlanságával.

Összefoglalva

Melyik a nagyobb előny, ha a már eltávolított daganat esetén az „esetleg, talán, véletlenül szétszórtan levő néhány rákos sejt” miatt adnak – felesleges, de nagy hasznot hozó -  kemoterápiát és ezzel mérgezik az egész testet, közben pedig a C-vitamin pedig védene a sejtmutációtól, daganat újbóli megjelenésétől, vagy hogy esetleg csökkenhet (az ekkor már amúgy is értelmetlen) kemó pusztító hatása?  

Valójában a kutatások szerint a C-vitaminnak kifejezett rákpusztító, „kemoterápiás” hatása van, meglevő, nem műthető daganatok esetén is.

Egy amerikai vizsgálatban mell-, vastagbél-, hasnyálmirigyrák, vese-, és nyirok daganat esetén igazolták rákellenes hatását a nagy dózisú, intravénásan adagolt C-vitaminnak.

 

Egy másik publikáció szerint nem csak immunerősítő hatása van, hanem segíti a szervezetet a daganat bezárásában, gátolja az áttétek képződését, segíthet szinte minden daganat típus esetén. Ezt állította egyébként a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és Linus Pauling is. (Lehet, hogy hosszú évek kutatásai után sem értettek hozzá?)

Ha az onkológusok vennék a fáradtságot (vagy szeretnék fejleszteni saját tudásukat) csak ezen az oldalon 7849 db publikációt találhatnának a C-vitamin és a kemoterápia összefüggésében.

 Igazából senki sem vizsgálja, hogy az adott betegnél, az adott kezelésben a C-vitamin inkább használ, vagy nem. Erre lenne alkalmas az egyéni, célzott immunterápia, de az még nem akkora üzlet, mint a mérgezés.

Pedig már nálunk is azt mondja az Orvostudományi Egyetem onkológiai vezetője, hogy a jövő az immurendszer erősítése lesz és a kemoterápia hamarosan el fog tűnni. (Forrás) Addig azonban még nagyon sok ember hal meg miatta – feleslegesen.

Akit részletesebben érdekel a C-vitamin rákellenes hatásainak tudományos összefoglalója, kutatásokkal, végkövetkeztetésekkel, annak ezt ajánlom elolvasni: High-Dose Vitamin C (PDQ®) Health Professional Version. Angolul van (de a Google mindent lefordít) és mivel egészségügyi, szakmai változat sok benne a szakkifejezés, de azért laikusok számára is érthető.

Tartalmaz összefoglaló táblázatokat a C-vitamin és a különböző kemoterápiás szerek együttes használatáról is, úgyhogy nem ártana az onkológusoknak is elolvasni (és akkor nem talán beszélnek hülyeséget), mert így lehet, hogy az a beteg, aki átnézi sokkal többet fog tudni, mint a diplomás kezelőorvosa.

Kapcsolódó oldalak

Mellrákkezelés – sokszor felesleges a kemo- és sugárkezelés!

Tények a daganatkezelésről – amit az orvosa nem mondott el!

Csináljunk daganatost! – Mert megéri!