A magas vérnyomás (hipertónia) a fejlett országokban népbetegségnek számít, vagyis civilizációs, életmódbeli betegségről van szó. Magyarországon a lakosság nagyjából 15 százalékának van kezelés alatt álló magas vérnyomása, de ez a miatt is lehet, hogy ma, nagyon gyorsan vérnyomás-beteggé nyilvánítják az embert.

egészség vérnyomás magas vérnyomás érelmeszesedés vízhiány koleszterin érszűkület kalcium q10

Egy mérés - nem mérés. Ezt minden mesterember tudja, kár, hogy az orvosok ezt nem mindig veszik tudomásul és sokszor csak a pillanatnyi állapot alapján állítanak fel egy végleges diagnózist, és ezzel meg is bélyegzik sok szerencsétlen további sorsát – és beteget csinálnak belőlük. Ők sajnos ma a betegségből élnek és nem a gyógyításból.

Egy konkrét eset: Kamionsofőrnél az aktuális üzemorvosi vizsgálatnál 182-es vérnyomást mértek. Az orvos azonnal felírt neki egy vérnyomáscsökkentőt azzal, hogy ha ettől egy hónap múlva nem áll be a normál értékre, akkor ugrott a jogosítvány (meg a munkája és az eddigi élete).

Mivel az illetőnek eddig soha nem volt vérnyomásproblémája és teljesen tünetmentes is volt, a főnöke elküldte hozzám egy vizsgálatra, hogy derítsük ki, mi lehet a probléma oka.

Tovább olvasom itt