A létfontosságú aminosavak

Rendszeresen tapasztalom a hozzám fordulók vizsgálatakor, hogy nehezen emésztik meg az elfogyasztott állati fehérjéket. A fő probléma többnyire a mennyiséggel van.

A tesztet mindig éhgyomorral kezdjük, egy előző napi könnyű vacsora után. Optimális esetben a gyomor, étkezés után 2-4 órával kiürül és a teljes emésztési folyamat is lezajlik 12 óra alatt.

Legtöbb embernél viszont még étkezés után 16-18 órával is dolgozik a gyomor, próbálja felaprítani az elfogyasztott húst, tejterméket. Emiatt viszont az egész emésztési folyamat lelassul, és az étel megemésztése helyett beindul az erjedés, ami számtalan egészségügyi probléma forrása lehet.

… és akkor, mennyi húst kellene ennünk? Pontosan - Semennyit!

Nem kell, de képesek vagyunk megemészteni, pedig valójában semmi szükségünk sincs rá. Nekünk nem húsra, hanem fehérjére, pontosabban fehérjeépítő aminosavakra van szükségünk. 

egészség táplálkozás fehérje növényi fehérje aminosav esszenciális hús fogyasztás fehérje építő
                                                                   Ez mind fehérje forrás

Az aminosavak – szerves vegyületek - a fehérje építőkövei, minden élő anyag alkotóelemei. Jelenleg 22 fehérjeépítő aminosavat ismerünk, ebből 9-et külső forrásból kell biztosítanunk a szervezet számára (ezek az esszenciális aminosavak), többit viszont képesek vagyunk saját magunk is előállítani.

A fehérjéket viszont nem csak a húsból lehet bevinni.

Tovább olvasom itt