Gyakran hoznak hozzám orvosi leleteket, zárójelentéseket, véreredményeket értelmezésre. Nem vagyok orvos, mégis sokszor már az első ránézésre kiderül, mi lehet a probléma egy olyan vérképnél is, amire az orvos azt mondta: ” Ez teljesen tökéletes! Bárcsak mindenkinek ilyen volna!” (Ez a kijelentés konkrétan elhangzott egy esetben, amit majd lejjebb elmesélek.)

Csakhogy a beteg az orvosa mellett kénytelen máshová is fordulni, mert a „tökéletes vérkép” ellenére sem érzi jól magát és kezelőorvosa sem mondta meg, hogy konkrétan mi lehet a baja és mit tehetne a gyógyulásáért. Az orvosi „megoldás” a legtöbb esetben annyi, - „vegye be ezt a tablettát, és ha nem javul, akkor majd felírok egy másikat”.

egészség vérkép gyulladás daganat

Tulajdonképpen „tökéletes vérkép” nincs. Ugyanis ha valakinek nincs semmi baja, akkor nem megy orvoshoz és nem küldik vérvételre.

Ha már vannak tünetek, akkor következik a vérvétel, ami - minimum - jelzi a problémát. Az egy más dolog, hogy esetleg az orvos nem tudja megfelelően értelmezni a kapott eredményt és egyszerűbb rámondani, hogy „jó ez”.

Ha a beteg rákérdez (ha megkapja egyáltalán az eredményt!), hogy akkor mégis miért van az az egy-két csillag, +, -, jel az értékeknél, akkor szokta azt a választ kapni, hogy – „jó az, nem kell vele foglalkozni!”

Tovább olvasom itt