A szója hatása az emésztésre

 
Gondolták volna, hogy egy átlagos nyugati ember több szóját fogyaszt, mint az ázsiaiak? A hozzám fordulók felmérése során gyakran kiderül, hogy egészségügyi problémáikat a szója (is) okozza, pedig nem is tudnak róla, hogy milyen sok szóját esznek naponta. A szója A szóját az emberiség közel 5000 éve termeszti, elsősorban állati takarmányként. Őshazája Kelet-Ázsia,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Az antioxidánsok – a konyhában vannak!

Főleg a téli szezonban gyakran emlegetik az antioxidánsok fontosságát az immunrendszer támogatására.   Mi az az antioxidáns? Antioxidáns alatt az élő szervezetben, illetve a táplálékban található,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Az egészséges lazac – de nem mindegy honnan származik!

A lazac finom ízének, gazdag omega-3 zsírsavtartalmának és tápértékének köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelők körében, ám ezek a megállapítások kizárólag a vadlazacra vonatkoznak.  A...
A bejegyzés folytatódik »
 

Jód a pajzsmirigy üzemanyaga, avagy az alulműködés problémája

A jód nélkülözhetetlen a szervezet normális működéséhez, hiánya következtében a teljes hormonrendszer működése felborulhat, ezért szakmailag nemigen magyarázható a jód érthetetlen mellőzése a gyógyításban (hacsak...
A bejegyzés folytatódik »
 

Gyomorsav és a savcsökkentők

A story: Idősebb, jól öltözött pár jött be és - egy cetlire felírt - gyógyhatású készítményt keresett. Mutatom a keresett terméket és a következő párbeszéd történt: Ez tényleg jó refluxra? Igen, ez segíthet...
A bejegyzés folytatódik »
«
123

Mandala egészségkuckó

blogavatar

"Mindenkinek jogában áll választani egészség és betegség között. Miénk a döntés, nem pedig bárki másé!" (Richard Bach) Tények, tévhitek és gondolatok az egészséges életmódról. Több mint 14 év, az egészségmegőrzésben szerzett tapasztalattal naponta találkozom érdekes emberekkel, esetekkel és termékekkel. Az így szerzett tapasztalatimat és agymenéseimet szeretném itt is megosztani. Közérthetően, egyszerűen.