Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal? - Röviden: semmi – illetve sok minden

 
A glutén-érzékenység ma inkább divat, mint valódi probléma. A lakosság mindössze 1/100 százaléka (10.000-ből 1) bizonyítottan lisztérzékeny, ennek ellenére a gluténmentes élelmiszerek piaca nagyjából 18 %, vagyis a lisztérzékenység nagymértékben üzlet is. Mi a glutén? A glutén a gabonafehérjék összefoglaló neve, vagyis glutén = fehérje. A gabonafélékben...
A bejegyzés folytatódik »
 

A valódi Paleolit táplálkozás - a könyvek és a valóság

Amikor először olvastam a magyar Paleolit táplálkozás című könyvet azt mondtam – „Hú! Igaza van!” – majd elkezdtem gondolkodni! (néha nem árt :) ) A könyv lényege tulajdonképpen az (legalább...
A bejegyzés folytatódik »

Mandala egészségkuckó

blogavatar

"Mindenkinek jogában áll választani egészség és betegség között. Miénk a döntés, nem pedig bárki másé!" (Richard Bach) Tények, tévhitek és gondolatok az egészséges életmódról. Több mint 14 év, az egészségmegőrzésben szerzett tapasztalattal naponta találkozom érdekes emberekkel, esetekkel és termékekkel. Az így szerzett tapasztalatimat és agymenéseimet szeretném itt is megosztani. Közérthetően, egyszerűen.