Segítség daganatos betegeknek és azoknak, akik el szeretnék kerülni a rákot

Mostanában újra nagyon sok daganatos beteg fordult hozzánk tanácsért és mivel ez nem öt perc, valamint rengeteg az információ, sokan kérték, hogy tegyem elérhetővé az ajánlott táplálkozási alapelveket.

Az alábbi ajánlás elsősorban daganatos betegeknek szól, de érdemes megfontolni mindenkinek, aki szeretnék csökkenteni akár más, súlyos, krónikus betegségek kialakulásának esélyét is.

Két fő iránymutatás van: az egyik a meglévő „aktív” daganat esetére, a másik a megelőzés azoknak, akiknek már volt, vagy nem szeretnék, hogy legyen.

Az alábbi javaslat nem „kőbevésett” kötelezettség, hanem számtalan kutatáson és tapasztalaton kialakult irányelv.

táplálkozás rákellenes étrend   daganatellenes étrend spirulina lúgosítás

Kérdezze orvosát?

Ha Ön daganatos beteg, valószínűleg nem sok, vagy akár semmiféle útmutatást nem kap kezelőorvosától életmódjával, táplálkozásával kapcsolatban, amivel javíthatna állapotán, vagy amivel csökkentené a kiújulás esélyét.

Amennyiben Ön esetleg rákérdez, hogy mit tehet, orvosa („egészségének őre”) a következőket mondja: élhet ugyanúgy, mint eddig, eheti ugyanazt, mint eddig. Más szóval: Visszavárjuk a következő daganatával!

Nem szándékosan teszik ezt, hanem tudatlanságból, érdektelenségből. Az orvosképzés során ugyanis gyakorlatilag SEMMIT sem tanulnak a betegségek megelőzéséről és az egészséges életmódról. A tanulmányaik fő célja a „megfelelő” gyógyszeres, vagy műtéti kezelések elsajátítása. A dietetikusok (akik a táplálkozás szakértői lennének) a már 30 éve is elavultnak számító ajánlások szerint dolgoznak ma is, és nem veszik figyelembe a legújabb kutatási eredményeket.

Egészsége érdekében a legtöbbet Ön teheti!

Tovább olvasom itt

Források – ajánlott irodalom:

Dr. R. Béliveau és Dr. D. Gingras: Táplálkozással a rák ellen

Paul Pichford: Gyógyító táplálkozás

David Servan-Schreiber: A rák ellen

Dr. Oláh Andor: A rák természetes gyógymódja és megelőzése