Spirulina, egy valódi szuperétel
2018. 03. 16. 16:48Kommentek (0)
Mi az a Spirulina?
A Föld egyik legősibb élőlénye, egy mikroalga, ami cianobaktériumok , más néven a kék-zöld algák családjába tartozik. A világ legnagyobb tápértékű növénye, természetes körülmények között...
A Nagy Terhesvitamin Üzlet
2018. 03. 14. 06:47Kommentek (6)
A napokban tapasztaltam, hogy mekkora üzlet a kismamákra ráijeszteni és ezzel nagy hasznot szerezni az olcsó vitaminokból. A médiában folyó reklámkampányok mára már elérték azt, hogy sok kismama úgy érzi, hogy születendő...
Kalcium – mennyit és milyet?
2018. 03. 10. 06:22Kommentek (0)
A kalcium egy puha, könnyű fém. Az oxigénnel és vízzel reakcióba lép, ezért a természetben csak vegyületei fordulnak elő, tiszta kalcium természetes körülmények között nem létezik.
A...
Chia mag vagy Lenmag?
2018. 03. 07. 19:27Kommentek (0)
Napjaink egyik slágerterméke, a chia mag. Csodaélelmiszernek, „superfood”-nak állítja be a kereskedelem marketing gépezete. Valóban olyan jó, mint amit írnak róla, vagy csak egy egzotikus növény és nem tud többet, mint...
Bélflóra és a probiotikumok – melyik a jó?
2018. 03. 05. 07:04Kommentek (0)
Ilyen járványos időszakban - és más fertőzés esetén is – a figyelem középpontjába kerül, hogy antibiotikum kúra esetén milyen bélflóra helyreállító probiotikumot fogyasszunk, vagy kell-e egyáltalán probiotikum.
Az...
Hová tűnt az ételekről a koleszterin figyelmeztetés?
2018. 02. 28. 19:23Kommentek (2)
A koleszterin kiment a divatból!
Talán feltűnt másoknak is, hogy míg néhány éve a boltok tele voltak olyan élelmiszerekkel, amelyeken ott virított a jelzés, hogy „Koleszterin mentes”, vagy „Csökkentet koleszterin...
Hormonális problémák és a tej
2018. 02. 26. 13:09Kommentek (2)
Az orvosok ma még nem veszik észre, hogy a táplálékkal elfogyasztott hormonok befolyással lehetnek a szervezet hormonrendszerére, pedig ezt számtalan tény támasztja alá.
Sajnos a nőgyógyászok vagy endokrinológusok nem látják...
Mennyi húst kell ennünk - avagy, miből építjük a fehérjét?
2018. 02. 23. 07:33Kommentek (5)
A létfontosságú aminosavak
Rendszeresen tapasztalom a hozzám fordulók vizsgálatakor, hogy nehezen emésztik meg az elfogyasztott állati fehérjéket. A fő probléma többnyire a mennyiséggel van.
A tesztet mindig reggel, éhgyomorral...
A szója hatása az emésztésre - az emésztést gátló
2018. 02. 20. 19:22Kommentek (2)
Gondolták volna, hogy egy átlagos nyugati ember több szóját fogyaszt, mint az ázsiaiak?
A hozzám fordulók felmérése során gyakran kiderül, hogy egészségügyi problémáikat a szója (is) okozza, pedig nem is tudnak róla, hogy...
Az antioxidánsok – a konyhában vannak!
2018. 02. 17. 18:27Kommentek (0)
Főleg ősszel – télen és daganatos betegeknél gyakran emlegetik az antioxidánsok fontosságát az immunrendszer támogatására és rengeteg magas antioxidáns tartalmú csodaszert ajánlanak. Tényleg jók ezek?
Mi az az antioxidáns?
Antioxidáns...